top of page

Maagilisuse väravad – kas avatud?

Maagilisuseks peetakse seda, kui miski toimib selliselt, et me isegi ei mõista, miks ja kuidas, aga ikkagi töötab. Kui enda eluga rahulolematud inimesed saaksid aru, kuivõrd tugev ja maagiline vägi on nende sõnadel ja uskumustel, ei tegeleks inimesed mitte välise imago loomisega, vaid sisemise eluhoiaku ümberkorraldusega.


Uskumused on väravad, mille kaudu elu saab voolata. Kui keegi usub, et miski on võimatu või kui keegi usub, et miski on võimalik, siis mõlemal on õigus. Just sellise vastava kogemuse ta endale loob.


Uskudes millegi võimatusse, suletakse maagilisuse väravad. Uskudes võimalikkusesse, need aga avatakse. See on hästi lihtsalt öeldes.


Tegelikkuses on see nagu labürint, mille inimesed on oma peas enda eluvoole ehitanud. Kui keegi on mingis teemas väga palju mõtteid mõelnud, on ta sinna panustanud paljude väravate olemasolu. Eitused on suletud väravad, jaatused avatud. See on väga lihtsustatult öeldes, eksole.


Mõistus arvab, et ta peab LEIDMA ÕIGE TEE KATSETADES ERI VARIANTE. Raksused ja keerulisus – see meeldib mõistusele, sest siis tunneb ta end tähtsana.


SÜDA AGA TEAB TEED JA KUIDAS SOOVITUD KOGEMUSSE JÕUDA


Südamega suhtlemine on nagu GPS-i vaatamine – GPS teab, kuidas soovitud sihtpunkti jõuda. Tihtipeale teab süda ka seda, kuidas need KEERULISUSE seinad eest ära langevad – tal on olemas INFO, ET ELU SAAKS OLLA LIHTSAM.


Südamel on olemas salanõksud, trikid ja suutlikkus labürintidest vahel lausa ka üle lennata, seal võitlemiste asemel. Seepärast on südame kaudu mediteerimine kiireim viis tõesti sobivaimate lahendusteni jõudmiseks.


Näiteks kui keegi usub, et ta ei saa mitte kuidagi elus paremale järjele, siis see on elu seaduseks inimesele see võimatuse kogemus ka esitleda. Kui keegi on aga täiesti kindel, et ta lihtsalt astub uksest välja ja kohe hakkavad imed juhtuma, siis sellisel inimesel ka nii läheb.


Kes usub inglitesse ja palub parkimiskohta, seda ka päeva jooksul kergesti leiab vajaduse korral. Kes usub, et nagunii see ja too inimene on loll ja nõme ja kaabakas, ja üldse kõik on nii halvasti, leiab oma uskumustele kinnitust kõikjal, kuhu läheb.


Niimoodi on meie elus meile kogunenud tuhandeid uskumusi, millega ükshaaval töö võib olla päris suur. Küll aga saab oma uskumustesüsteemi puhastada eri valdkondade kaupa ja iga teadlik suur ja sügava soovi ja tundega loodud otsus tühistab varasemalt ülevõetud ja papagoina korrutatud negatiivsed mustrid. On nn tuum-uskumused, mis võivad muuta väga palju väikseid uskumusi, mis on selle suure uskumusega vastuolus. Seega on meil võimalik oma energiaväli "ära kammida" e korrastada tegelikult mõningase järjekindla praktika läbi.


Kes seda ei tee, on nagu lootsik jões, aga juhti pole. Tore, kui voog lihtsalt kannab ja midagi teha polegi vaja, lihtsalt kuidagi oleleda. Kui paat on aga kõrkjates kinni (elu on läinud kibedaks), on vaja aga teadlikkust e juhti, kes pusadest välja aitaks, et eluvoog saaks meid edasi kanda.


Näiteks isegi siis kui oled aastaid pidanud end saamatuks või ebaõnnestujaks, on võimalik teadlike uskumuste muutmise (ja ka uute tulemuste tähelepanemise läbi) asuda oma eluprogramme ümber seadma.


Uskumus on kinnisidee selle kohta, kuidas asjad maailmas toimivad. Kui kinnisidee on armastusega kooskõlas, kogeb uskuja armastusega kooskõlas loomist. Kui kinnisidee on kinnistunud valusse, loob inimene juurde valu ja kannatuse kogemusi.


Tüüpilised uskumused, mis hoiavad inimesi justkui mudas kinni:

ma ei tea, mis ma tahan (ei usuta enda looja võimesse)

mul pole aega endaga tegeleda, sest kogu aeg on nii kiire (ei usuta, et endale aja võtmine võiks säästa aastaid vales suunas purjetamast)

ma olen proovinud, aga ei õnnestunud (üleolekutunne elu suhtes – arvamus, et ma pean olema sündinud meister ja kui ma sünnitusmajast valsisammul koju minna ei osanud, siis ma kõndima ei õpigi)

mulle lihtsalt pole antud neid võimeid ja andeid (ei usuta enda teadvuse võimesse õppida)

teistel on lihtsalt vedanud, mina olen ohver (klassikaline töövõte, et enda elu loomine ja vastutus enda pealt ära ajada)

kui mul oleks rohkem raha, siis... (uskumatus sellesse, et sul on tegelikult oskusi, andeid, mida teiste teenimisel jagada ja/või uskumatus sellesse, et võiks ennast väärtustada)


Niimoodi endale neid lugusid rääkides hoiavad inimesed maagilisuse väravad kinni ja uued võimalused ja ressursid ja inspiratsioon ei saa voolata. Võib tekkida justkui sisemine põlemine, enesehävituslik kannatustejada muutub väljakannatamatuks. Aga me ei pea ootama, et me hävineks enda loodud mustrite paines. Selle asemel oleme kutsutud tõusma püsti, lööma kanna vastu maad, panema kasvõi käe puusa ja otsustama elada NÜÜD JA KOHE uuel moel. Fööniksina tõuseme leekidest. Meie lend on jumalik ja ilus, ükskõik kui valusad needl leegid ka olnud poleks. Suured ebamugavused viitavad suurele elu armastusele sinu suhtes, et sa oma südame teele (tagasi) pöörduks ja julgelt loomisega jätkaksid.


Et elu saaks olla voolamises, on vaja tõkked eest ära võtta. Niimoodi elamine on õndsus ja rõõm, mitte pitte virelemine ja agoonia, et kuidagi ära elada. Kui tundsid end mõnes punktis siin ära, pole vaja endaga sõidelda, vaid ennast harida. Õppida, kuidas oma uskumustesüsteemi korrastada, korraldada oma energiate kasutamine, et luua ühenduste ja võimaluste sillad, mitte vanglamüürid enda ümber.


Selleks see selle nädala meditatsioon PIIRAVATE USKUMUSTE MUUTMINE mõeldud ongi.

See on üleval veel viimast päeva http://inspiratsioonikool.ee


Mina usun, et sa oled võimeline võtma enda elu ja heaolu eest nii suure vastutuse, et ennast armastavaid uskumusi enda energiavälja külvata.


Kas ka sina usud seda?


Õnnistusega

Stella

bottom of page